тел: 0878540264e-mail: sells@nujno.bg
Menu
Да изберем стъклото пред пластамасата

Да изберем стъклото пред пластамасата

06.09.2016 Полезно 0

Време е да разберем защо трябва да превключим от пластмаса към стъкло по отношение на купуването и съхранението на храни в стъклени контейнери.

Причина # 1:

Най-голямата причина да се избягват храни, опаковани или бутилирани в пластмаса е т.нар. „изпускане“. Проучванията показват, че пластмасовите молекули проникнат в самата храна. Това е много добре известно в хранително-вкусовата промишленост и е разговорно наричано „пластмасово изпускане“. Това означава, че няма значение колко е органична или не нашата храна, ако тя е опакована в пластмаса, ние несъзнателно вкусваме от тази пластмаса с всяка хапка. Какво да предприемем: При съхранение на храна, използвайте стъклени съдове. За целта може да използвате буркани или стъклени кутии за храна.

Причина # 2:

Стъклото е по-щадящо за околната среда. Стъклото надживява пластмасата в процеса на рециклиране и многократно можем да използваме стъклото без да загуби своята форма, трайност или чистота. Също така, когато правим нова покупка на продукт, опакован в стъкло, то най-вероятно е направено с рециклирано стъкло. Какво да предппиемем: Купувайте само храна, която е първоначално опакована в стъкло.

Причина # 3:

Просто по-добър вкус. Няма значение какъв вид  храна или напитка е,  винаги изглежда по-добре и по-вкусно, когато е в стъклен съд.

Причина # 4:

Стъклото е мулти-функционално. Няма значение дали става въпрос за съхранение на хранителни продукти или приготвяне на храна. Стъклото е напълно функционално, от хладилника или фризера до фурната и накрая на масата. Действие: Използвайте стъклени контейнери, които предлагат пълна функционалност. При покупка на стъклени съдове избирайте такива от закалено стъкло, така че те да могат да бъдат използвани по време на всички етапи за приготвяне на храни.

Причина # 5:

Една стъклена бутилка може да се използва за много различни приложения във вашия дом и офис. Например, нека кажем, че закупите сок в стъклена бутилка. След като консумирате продукта, можете да използвате една и съща бутилка за съхранение на мляко или друга течност. Тя може да се използва и като ваза или може би като място където да държите всички морски черупки, които сте събрали, докато сте били на почивка. Действие: Ако решите да не рециклирате бутилките, може да ги използвате за различни функции около вашия дом или офис.

Причина # 6:

За разлика от пластмасовите бутилки, стъклените, не абсорбират миризма или цвят от храната в тях. Причината това да се случва с пластмасовите бутилки се дължи на порестата им повърхност. Действие: Някои видове храна са достъпни само в пластмасови опаковки. При закупуване на храни в пластмасов контейнер, веднага преместете съдържанието в стъклен съд.

Причина # 7:

Стъклото създава голям уют. Така например, в сравнение със сервиране на вечерята в пластмасова чиния, сервирането в стъклена би направило храната по-привлекателна, а атмосферата много по-приятна. Какво да предприемем: Сервирайте храна и напитки по възможност в стъклени съдове.

Доваби коментар

Напишете първият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувайте Вашият коментар