тел: 0878540264e-mail: sells@nujno.bg
Menu
Полезни съвети за отглеждане на саксийни цветя през зимата

Полезни съвети за отглеждане на саксийни цветя през зимата

05.04.2016 Полезно 0
1. Цветята през зимата не се поливат често и по много,

тъй като излишната вода изпълва въздуха в почвата, като лишава корените от кислорода, от който имат нужда, за да се развиват добре. Така корените загниват лесно. Затова е добре да ги поливаме по-рядко и то не по график, а когато видим, че почвата започва да изсъхва. Най-добре с ръка да пипнем пръстта и когато установим, че горният слой е прекалено сух, само тогава да поливаме. А може и просто да се сипва по малко вода в паничката на растението.

 

2. Цветята през зимата не се торят.

Тъй като през кратките зимни дни светлината е по-слаба, растежът на стайните растения се забавя и те не се нуждаят от много храна за фотосинтеза.

 

3. Температурата на въздуха в стаята е добре да бъде между 7 и 15 градуса.

Пръскайте листата на цветята с вода. Тъй като през зимните месеци в повечето жилища въздухът е изключително сух, влагата от растенията бързо се изпарява. Така осигуряваме свежестта, от която растенията ни имат нужда.

 

4. Пръскайте листата на цветята с вода.

Тъй като през зимните месеци в повечето жилища въздухът е изключително сух, влагата от растенията бързо се изпарява. Така осигуряваме свежестта, от която растенията ни имат нужда.

 

5. Дръжте растенията далече от течение и отоплителни уреди.

В противен случай листата ще започнат да пожълтяват и да падат.

 

6. Поставете цветята максимално близко до светлината.

Подходящо място са южни или източни прозорци. Внимавайте с остъклените балкони, защото когато температурите паднат под 0 градуса навън, температурата в помещенията, които не са уплътнени достатъчно, ще падне драстично и това може да убие цветята ви.

 

7. Съобразявайте се със специфичните изисквания за отглеждане на всяко ваше цвете.

Например някои цветя спят през зимата и не трябва да се поливат въобще. Препоръчително е когато купувате цветя, да спазвате оказанията за отглеждане на етикетите.

 

8. Не спирайте да им се радвате и да бъдете положително настроени,

защото както всяко живо същество, така и цветята отразяват енергията, която ги заобикаля. Със зеленина и уют в дома зимата не изглежда толкова дълга и студена.

Доваби коментар

Напишете първият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувайте Вашият коментар